Fixura kokemuksia – Katso muiden arviot

 

’’Lainaa ihmiseltä ihmiselle’’. Näin kotimainen Fixura tiivistää toimintaperiaatteensa. Fixura on Suomen ensimmäinen ja nykyään yksi Pohjoismaiden suurimmista vertaislainayrityksistä. Fixura aloitti toimintansa vuonna 2010 ja tänä päivänä sillä on yli 95 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

 

Kokemus Fixura-palvelusta 10/2018

Hain Fixuralta 4 000 euron lainaa. Valitsin laina-ajaksi 60 kuukautta eli neljä vuotta. Palvelu mainostaa, kuinka vertaislainassa hakija saa ehdottaa lainan korkoa hakemuksessa, mutta itselläni tämä kohta meni täysin ohi.

Lainahakemuksessa kyseltiin luonnollisesti henkilö- ja yhteystietojani sekä lisätietoa taloudellisesta tilanteestani. Aika perusjuttuja siis. Halutessaan hakemukseen sai liittää uusimman tiliotteen. Tämä ei ollut pakollinen kenttä, mutta se parantaa taatusti lainansaantimahdollisuuksia.

Ennen hakemuksen lähettämistä luottokelpoisuuteni testattiin Instantorilla. Tässä kohtaa tarvitaan siis verkkopankkitunnukset. Itse törmäsin sovellukseen ensimmäistä kertaa ja rehellisesti sanottuna vähän jännitti päästää palvelu tirkistelemään tilitietojani. Tarkastus oli kuitenkin turvallista ja ohi sekunneissa.

Kun teet Fixuralle lainahakemuksen, luot samalla tunnukset sen järjestelmään. Järjestelmä on todella fiksusti ja selkeästi rakennettu. Luomasi profiilin avulla näin kaikki lainahakemukset ja -tarjoukset, sekä olemassa olevat lainat ja laskut.

Kirjauduin ulos profiilistani heti lainahakemuksen lähetettyäni. ’’Jouduin’’ kuitenkin palaamaan asiaan jo muutaman minuutin kuluttua, sillä sain sähköpostiini viestin lainatarjouksesta. Sain myös ilmoituksen tekstiviestitse.

Kuten aiemmin mainitsin, en päässyt alkuun määrittelemään korkoa, mutta hakemukseeni oli ilmeisesti puolestani valittu 15 prosentin korko. Tarjouksessani ei myöskään ollut eritelty tilinhoitomaksua, mikä on Fixuran yleisehtojen mukaan 5,50 euroa kuukaudessa. Huomioitavaa oli myös se, että lainatarjous oli voimassa vain kolme päivää, mikä on suhteellisen lyhyt aika.

Näin Fixura koosti saamani tarjouksen:

Lainasumma: 4 000 €
Korko: 15,00 %
Laina-aika: 60 kk
Todellinen vuosikorko: 27,34 %
Avausmaksu: 300 €
Maksut yhteensä: 730,00 €
Kuukausierä: 107,33 €
Erät yhteensä: 6 439,48 €

(Huomioithan, että lainatarjous tehdään hakijakohtaisesti ja hakijan antamien tieoihin perustuen.)

 

Vertaislainaa 10 000 euroon saakka

Hetkinen – mikä ihme on vertaislaina? Vertaislaina eli niin sanottu peer-to-peer (p2p) tarkoittaa lainamuotoa, jossa yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisilleen ilman pankkien ja rahoituslaitosten puuttumista. Tässä tapauksessa Fixura toimii kohtauspaikkana niille, jotka tarvitsevat lainaa, sekä niille, jotka ovat sitä tarjoamassa. Lainojen ehdoista sopivat osapuolet keskenään.

Lainaa voit saada seuraavin ehdoin:

 • Lainasumma 1 000 – 10 000 euroa.
 • Laina-aika 24 – 60 kuukautta.
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajaa.
 • Lainan hakeminen ei ole sitovaa tai maksullista.
 • Rahat saa tilille 1-2 työpäivän aikana.
 • Nimelliskorko 6 – 27 %.
 • Todellinen vuosikorko 14,99 – 50,00%.

Kuka voi hakea lainaa?

Voit hakea Fixuralta vertaislainaa, jos:

 • olet 21-68-vuotias
 • olet asunut Suomessa vakituisesti vähintään kolme vuotta
 • sinulla on säännölliset tulot (palkka tai eläke)
 • sinulla on puhtaat luottotiedot
 • sinulla on nettipankkitunnukset.

Kuinka Fixuralta haetaan lainaa?

Lainan hakeminen Fixuran kautta toimii seuraavalla tavalla:

 1. Mene osoitteeseen www.fixura.fi
 2. Klikkaa Lainaa-boksia etusivun vasemmassa laidassa.
 3. Valitse lainasumma ja -aika.
 4. Täytä henkilötietosi ja luo samalla salasana, jolla pääset jatkossa kirjautumaan Fixuran järjestelmään. Täytä myös yhteystietosi ja anna lisätietoa taloudellisesta tilanteestasi. Lopuksi tehdään luottotarkistus Instantorilla, mihin tarvitset verkkopankkitunnuksiasi.
 5. Saat varmistuksen vastaanotetusta lainahakemuksesta sähköpostitse ja/tai tekstiviestitse.
 6. Saat ilmoituksen lainatarjouksesta sähköpostitse ja/tai tekstiviestitse.
 7. Kirjaudu Fixuran järjestelmään ja tarkastele saamaasi lainatarjousta.
 8. Klikkaa Vahvista ja hyväksy, niin pääset tunnistautumaan pankkitunnuksillasi ja hyväksymään lainatarjouksen.
 9. Rahat maksetaan tilillesi 1-2 työpäivän aikana.

Millainen korko Fixuran lainoissa on?

Fixura määrittelee nimelliskorkovaihtuvuudekseen 6-27 prosenttia, kun taas todellinen vuosikorko liikkuu 14,99:n ja 50 prosentin välillä.

Koron suuruus riippuu kuitenkin lainanhakijan maksukyvystä ja taloudellisesta tilanteesta. Huomioitavaa on, että tässä tapauksessa kyse on vertaislainasta, jolloin siis lainaajana toimivat muut yksityishenkilöt. Tämä antaa lainanhakijalle tietynlaista valtaa määritellä ehtonsa, mutta asiaa kannattaa lähestyä kohtuudella. Kannattaa siis pohtia, voisitko itse lainata toiselle pyytämilläsi ehdoilla.

Fixuran kautta onnistuu myös sijoittaminen

Fixura tarjoaa myös sijoitusmahdollisuuden, mikä käytännössä tarkoittaa lainaajaksi ryhtymistä. Sijoittajalle luvataan keskimäärin 8,3 prosentin vuosittaista tuottoa.

Sijoitusmuoto ei ole riippuvainen pörssikurssien tai korkojen muutoksista. Lisäksi sijoitus hajautetaan automaattisesti eri lainakohteisiin, jolloin sijoittaja riski pienenee. Toisaalta sijoittajan näkökulmasta riskejä ovat luottotappiot, lainan ennenaikainen takaisinmaksu sekä maksuvapaa kuukausi.

Lisää Fixuran kautta sijoittamisesta löydät täältä: https://www.fixura.fi/fi-fi/sijoittaminen/sijoittaminen-lisatietoa/.

 

Yhteystiedot ja aukioloajat:

Yhteystiedot:

Puhelin: 020 7344 530

Sähköposti: info@fixura.fi

Osoite: Hovioikeudenpuistikko 15 C 29, 65100 Vaasa

 

Asiakaspalvelun aukioloajat:

Ma-pe: klo. 09.00-16.00

Pe: klo. 09.00-15.00

Muokkaa ilmoitusten tilausta