Omalaina.fi kokemuksia – Katso muiden arviot

Jos olet viime aikoina avannut television tai radion, olet taatusti kuullut Omalaina.fi -palvelusta. Omalaina.fi on suomalainen lainanhakupalvelu, jossa siis palvelu kilpailuttaa lainan puolestasi – ilmaiseksi ja ilman sitoutumista.

Omalainalla on jopa yli 300 000 asiakasta ja sen omistaa LVS Brokers Oy.

Kokemus Omalaina.fi -palvelusta 10/2018

Hain Omalainalta 3 000 euron lainaa 36 kuukauden maksuajalla ja täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt palvelun nopeudesta. Lainahakemuksen täyttäminen onnistui sujuvasti yhdellä välilehdellä ilman, että eteen heiteltiin uusia ja taas uusia osioita täytettäväksi.

Sain ensimmäiset lainapäätökset välittömästi, kun lainahakemus oli lähetetty. Lisäksi sain tekstiviestillä ja sähköpostilla lisää lainatarjouksia, sekä myös niitä kielteisiä päätöksiä.

Lainatarjoukset eivät kuitenkaan olleet yhteneväisesti esitetty. Osassa lainatarjouksissa ei mainittu mitään lisätietoja esimerkiksi koron ja muiden kustannusten suhteen, vaan niiden tarkastelu vaati siirtymistä lainantarjoajan sivulle ja tunnistautumista verkkopankkitunnuksin.

Osassa korot ja maksut oli ilmoitettu suoraan, tosin pikkupräntillä. Osassa lainatarjouksista ei näkynyt edes laina-aikaa. Vertailua ei siis loppupeleissä pystynyt tekemään yhdellä silmäyksellä kuin jossain muissa lainanvertailusivustoilla, varsinkin kun tarjoukset tulivat eri teitä pitkin (tekstiviesti, sähköposti, sivusto).

Koen kuitenkin saaneeni Omalainan kautta keskimääräistä enemmän lainatarjouksia suhteessa muihin vastaaviin lainanvertailusivustoihin.  Tarjouksien laatu vaihteli, sillä ensimmäisessä minulle suositellussa lainassa todellinen vuosikorko oli huimat 70,6%. Tästä ei tosin voi syyttää Omalainaa, sillä se ei itse varsinaisesti myönnä lainaa. Mutta mitä tästä opimme: kilpailuttaminen kannattaa!

Vakuudetonta lainaa jopa 60 000 euroa

Omalainan kautta sinulle tarjoaa mahdollisuus hakea lainaa seuraavin reunaehdoin:

 • Lainaa voi saada 100 – 60 000 euroa.
 • Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta.
 • Todellinen vuosikorko 4,19 % – 50,5 %.
 • Ei vaadita takaajia tai vakuuksia.
 • Palvelu on ilmainen eikä sido käyttäjää mihinkään.
 • Saat lainapäätöksen välittömästi.
 • Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia jopa 25:lta eri luotonantajalta.
 • Mahdollisuus käyttää yhteishakijaa.
 • Mahdollisuus lainojen yhdistämiseen.
 • Laina maksetaan heti tai viimeistään kolmen päivän sisällä lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Kuka voi hakea lainaa? Entä jos on työtön tai luottotiedoton?

Lainaa voit hakea Omalainalta, jos:

 • olet vähintään 18-vuotias
 • sinulla on suomalainen henkilöturvatunnus
 • sinulla on suomalainen pankkitili.

Työttömänkin on siis mahdollista saada lainaa, mutta tällöin edellytetään usein riittäviä tuloja palkkatulojen ulkopuolelta, jotta lainantarjoajat voivat luottaa takaisinmaksukykyysi.
Lainahakemuksen voi myös halutessaan täyttää siinä tilanteessa, jos sinulla ei ole luottotietoja. Tällöin on kuitenkin varauduttava siihen, ettet välttämättä saa lainatarjouksia.

Kuinka Omalainalta haetaan lainaa?

 1. Mene osoitteeseen www.omalaina.fi.
 2. Täytä lainasumma ja -aika.
 3. Siirryt täyttämään koko lainalomakkeen sisältäen seuraavat tiedot: henkilötiedot, asuminen, koulutus/työ, velat ja menot, pankkitiedot ja yhteishakija.
 4. Hyväksytyt lainapäätökset ilmestyvät heti samalle sivulle. Saat tarjouksia myös sähköpostitse tai tekstiviestitse.
 5. Valitse paras lainatarjous ja siirry lainantarjoajan sivulle hyväksymään lainatarjouksen.

Millainen korko Omalainalla on?

Omalainan mukaan lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee 4,19:n ja 50,5 prosentin välillä.

Se, mille välille tätä skaalaa asiakas sijoittuu, riippuu lainantarjoajasta ja asiakkaasta itsestään. Kuten mainittu, Omalaina.fi on lainanvertailusivusto, joka ei tse varsinaisesti myönnä lainaa.

Omalaina toimii yhteistyössä lukuisten eri pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, jotka itse tekevät lainapäätökset ja -tarjoukset hakijan antamien tietojen perusteella.

Voinko yhdistää lainani Omalaina.fi -palvelun kautta?

Voit. Lainojen yhdistäminen ilmoitetaan Omalainan lainahakemuksen kohdassa 4. Velat & menot. Sinua pyydetään erittelemään velkasi lyhennyksineen. Ensimmäisessä sarakkeessa oikealta katsoen pystyt ruksimaan ne lainat, jotka haluat yhdistää.

Yhteystiedot:

Sähköposti: asiakaspalvelu@omalaina.fi

Postiosoite: PL 644, 00101 Helsinki

Käyntiosoite: Jaakonkatu 3 B 7.krs, 00100 Helsinki

 

 

Muokkaa ilmoitusten tilausta